sannalinneas!

Unexpected surpriseIdag hände något som jag inte varit med om på iallafall ett år, jag fick ett astmaanfall. Detta skedde under löpintervallerna på fotbollsträningen och det var väldigt obehagligt. Egentligen har jag aldrig varit med om något liknande så många gånger och har därför inte tagit min medicin (i förebyggande syfte) just för att jag har känt att jag inte behövt den, men ack så fel jag hade.

Jag är den tjejen som är väldigt envis och aldrig ger upp, vilket både är positivt och negativt. När det kommer till träningen tycker jag enbart att det är positivt, om man själv lyssnar på kroppen vill säga, vilket jag är väldigt dålig på. Jag har tränat konstant i 12 dagar nu utan vila, även flera pass vissa dagar, och varför har jag inte tagit vila då? Jo, jag känner att min kropp har haft energi och har därför fortsatt köra pass efter pass. Problemet är ju att jag egentligen vet att jag iallafall ska vila en dag i veckan, men jag tycker det är så otroligt tråkigt att inte utföra det som jag behöver. Jag ÄLSKAR att träna, det är det som gör mig komplett. Jag älskar att löpträna. Jag älskar att gå mina powerwalks, både ensam och med sällskap. Jag älskar att styrketräna på mitt älskade gym. Jag älskar detta SÅ himla mycket. Om jag hade fått välja hade jag spenderat mycket mer av min tid till detta, men jag vet att kroppen inte orkar det. Jag känner nu efter idag att kroppen är trött, den säger ifrån att nu får det vara stopp. Egentligen känner jag det ganska väl, när kroppen säger ifrån, men jag vill inte lyssna - enbart för att jag är så himla envis. 

Idag sa kroppen ifrån och jag måste acceptera det och inse att jag måste ha mina vilodagar. Kroppen behöver det och jag själv behöver det också, även om hjärnan säger något annat. Annars är jag rädd att det kommer hända något ännu värre nästa gång kroppen känner vila, vila & vila. 

Va rädda om er, ni har bara en kropp och den behöver absolut motion och träning, energi i form av nyttig och bra mat, även gottigheter men även vila. Det har jag lärt mig efter det som hände idag och hoppas att hjärnan också har gjort det. För min egen skull. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas