sannalinneas!

Kategori: Om mig

Unexpected surpriseIdag hände något som jag inte varit med om på iallafall ett år, jag fick ett astmaanfall. Detta skedde under löpintervallerna på fotbollsträningen och det var väldigt obehagligt. Egentligen har jag aldrig varit med om något liknande så många gånger och har därför inte tagit min medicin (i förebyggande syfte) just för att jag har känt att jag inte behövt den, men ack så fel jag hade.

Jag är den tjejen som är väldigt envis och aldrig ger upp, vilket både är positivt och negativt. När det kommer till träningen tycker jag enbart att det är positivt, om man själv lyssnar på kroppen vill säga, vilket jag är väldigt dålig på. Jag har tränat konstant i 12 dagar nu utan vila, även flera pass vissa dagar, och varför har jag inte tagit vila då? Jo, jag känner att min kropp har haft energi och har därför fortsatt köra pass efter pass. Problemet är ju att jag egentligen vet att jag iallafall ska vila en dag i veckan, men jag tycker det är så otroligt tråkigt att inte utföra det som jag behöver. Jag ÄLSKAR att träna, det är det som gör mig komplett. Jag älskar att löpträna. Jag älskar att gå mina powerwalks, både ensam och med sällskap. Jag älskar att styrketräna på mitt älskade gym. Jag älskar detta SÅ himla mycket. Om jag hade fått välja hade jag spenderat mycket mer av min tid till detta, men jag vet att kroppen inte orkar det. Jag känner nu efter idag att kroppen är trött, den säger ifrån att nu får det vara stopp. Egentligen känner jag det ganska väl, när kroppen säger ifrån, men jag vill inte lyssna - enbart för att jag är så himla envis. 

Idag sa kroppen ifrån och jag måste acceptera det och inse att jag måste ha mina vilodagar. Kroppen behöver det och jag själv behöver det också, även om hjärnan säger något annat. Annars är jag rädd att det kommer hända något ännu värre nästa gång kroppen känner vila, vila & vila. 

Va rädda om er, ni har bara en kropp och den behöver absolut motion och träning, energi i form av nyttig och bra mat, även gottigheter men även vila. Det har jag lärt mig efter det som hände idag och hoppas att hjärnan också har gjort det. För min egen skull. 

10 sanningar

- Jag kan aldrig sova länge på morgonen, vaknar jag vid klockan åtta är jag överlycklig.

- Jag tvättar bara mitt hår 1 gång i veckan eftersom att det sliter så otroligt mycket på håret om man gör det för ofta. Dock är mitt hår aldrig så smutsigt, vilket är skönt!

- Jag älskar att träna men tycker att det är jobbigt att gå hem från t.ex. bussen? Logiskt Sanna

- Jag tittar aldrig på tv om det inte är t.ex. Melodifestivalen, Ensam mamma söker, Bonde söker fru eller Biggest looser. Allt annat är skit, punkt.

- Jag tycker inte om den linjen jag valde att gå på gymnasiet, men snart är dessa 3 kämpiga år över och jag kommer vara så stolt över mig själv när det äntligen är min tur att springa ut!

- På vardagar äter jag ungefär liknande mat dag ut och dag in, men på helgen varierar jag mig mer.

- Jag skulle vilja ha barn väldigt tidigt, iallafall innan 25 års ålder. 

- Jag är väldigt klumpig av mig, har t.ex. backat in med min bil i en plåtvägg..

- Jag har INGEN aning om vad jag vill utbilda mig till, det enda jag vet är att jag vill jobba med människor och något inom hälsa. 

- Jag kan inte befinna mig i något rum/hus där lukten av potatisbullar finns, spyr av bara tanken. 

10 om mig

Från Varbergsloppet i somras! //

1. Jag älskar löpning av alla olika slag. Intervaller, långdistans, morgonlöpning - you name it!

2. Jag har en otrolig fågelfobi, särskilt fiskmåsar och ankor av olika slag. Det är det värsta jag vet.

3. Jag har otroligt svårt för att lita på människor, eftersom att jag blivit sårad av nära vänner när jag var yngre. Även annat som skedde när jag var yngre som fortfarande finns kvar inom mig.

4. Jag tränar ca 6 dagar i veckan, ibland även två pass vissa dagar.

5. Jag tycker inte om att vara ensam och vill allra helst inte vara det. Prioriterar tiden med mina nära och kära mycket mer än ensamtid.

6. Jag dricker inte alkohol så ofta, dels för att jag inte vill förstöra det jag byggt upp genom min träning och dels för att jag inte (innerst inne) mår bra av det.

7. Jag har med mig matlådor varje dag som jag äter i skolan, eftersom att jag inte tycker om skolans mat så värst mycket + att jag vill veta vad jag får i mig vid de olika målen.

8. När jag haft ett sabbatsår från skolan skulle jag vilja flytta härifrån och utbilda mig till något inom hälsa. Dock vill jag gärna bo här när jag bildar familj!

9. Jag äter inte pasta, utan jag föredrar bönpasta alla dagar i veckan.

10. Jag har alltid velat bli något inom musikbranschen, dock har den gnistan slocknat lite den senaste tiden, vilket jag tycker är väldigt synd. Att sjunga är dock något som jag älskar att göra!

En nystartDetta med en blogg har lockat ett tag nu, även om jag inte orkat ta tag i det på riktigt. För ett år sedan slutade jag blogga av en slump, jag hade inte tid och det vet jag inte om jag har nu heller.. men det är värt ett försök! Det har hänt mycket sen sist, båda roliga och tråkiga saker - men här står jag nu starkare än någonsin och bagaget fullt med erfarenheter!

Mitt namn är sanna svensson och fyller 19 år om cirka en månad. Jag tar studenten i sommar efter 3 år på samhällsvetenskapliga linjen, inriktning beteendevetenskap och drar därefter iväg på min livs resa i höst, nämligen australien! Detta är något jag velat länge så det ser jag verkligen fram emot kan jag säga. Något som ligger mig nära hjärtat är människor och det är just därför jag älskar mitt jobb inom hemtjänsten. Något annat jag lägger mycket tid på är träning, både löpning, styrketräning och även fotboll. Jag har precis börjat med fotboll igen efter ett uppehåll på 2,5 år och ser fram emot denna säsongen väldigt mycket. Jag älskar att umgås med mina vänner och alla former av choklad. Jag älskar även att upptäcka nya saker och lära känna nya människor. Jag är förövrigt en väldigt glad person med mycket känslor inom mig, både positivt och negativt. 

Upp