sannalinneas!

Kategori: Träning och hälsa

Unexpected surpriseIdag hände något som jag inte varit med om på iallafall ett år, jag fick ett astmaanfall. Detta skedde under löpintervallerna på fotbollsträningen och det var väldigt obehagligt. Egentligen har jag aldrig varit med om något liknande så många gånger och har därför inte tagit min medicin (i förebyggande syfte) just för att jag har känt att jag inte behövt den, men ack så fel jag hade.

Jag är den tjejen som är väldigt envis och aldrig ger upp, vilket både är positivt och negativt. När det kommer till träningen tycker jag enbart att det är positivt, om man själv lyssnar på kroppen vill säga, vilket jag är väldigt dålig på. Jag har tränat konstant i 12 dagar nu utan vila, även flera pass vissa dagar, och varför har jag inte tagit vila då? Jo, jag känner att min kropp har haft energi och har därför fortsatt köra pass efter pass. Problemet är ju att jag egentligen vet att jag iallafall ska vila en dag i veckan, men jag tycker det är så otroligt tråkigt att inte utföra det som jag behöver. Jag ÄLSKAR att träna, det är det som gör mig komplett. Jag älskar att löpträna. Jag älskar att gå mina powerwalks, både ensam och med sällskap. Jag älskar att styrketräna på mitt älskade gym. Jag älskar detta SÅ himla mycket. Om jag hade fått välja hade jag spenderat mycket mer av min tid till detta, men jag vet att kroppen inte orkar det. Jag känner nu efter idag att kroppen är trött, den säger ifrån att nu får det vara stopp. Egentligen känner jag det ganska väl, när kroppen säger ifrån, men jag vill inte lyssna - enbart för att jag är så himla envis. 

Idag sa kroppen ifrån och jag måste acceptera det och inse att jag måste ha mina vilodagar. Kroppen behöver det och jag själv behöver det också, även om hjärnan säger något annat. Annars är jag rädd att det kommer hända något ännu värre nästa gång kroppen känner vila, vila & vila. 

Va rädda om er, ni har bara en kropp och den behöver absolut motion och träning, energi i form av nyttig och bra mat, även gottigheter men även vila. Det har jag lärt mig efter det som hände idag och hoppas att hjärnan också har gjort det. För min egen skull. 

Saturday

I morse vaknade jag med världens aggressioner + huvudvärk på det. Skulle egentligen haft vilodag men det vill jag aldrig så det blev ingen idag heller. Efter en snabb frukost drog jag mig till mitt älskade gym och kämpade mig genom ett cardiopass på 50 minuter. TACK för att jag har detta ställe ska jag säga er, blir alltid glad och på bra humör när jag får vara där och lägga tid på det jag tycker är något av det mest nödvändiga (och glädjegivande) i livet. Om jag hade haft möjligheten hade jag haft det som mitt ordinarie hem haha, ÄLSKAR! Drog därefter efter lite fix till Jönköping för att jag skulle köpa en kamera, men det blev inget med det. Kameran hittade jag men snål som jag är så tänker jag att det kanske är billigare på nätet, kameran ska jag iallafall köpa inom en snar framtid till allt som händer framöver. Ikväll ska jag grilla med min syster, spännande om det blir någon grillning eller inte eftersom att jag suger på allt som har med tillagning av mat att göra. 

It's a good day

Denna dagen har hittills varit väldigt bra faktiskt! Skolan tog upp några timmar, även gymmet och sedan en powerwalk på 8 kilometer i det kanonfina vädret. Kan verkligen inte klaga på något just nu! Gick runt och log medan jag lyssnade på världens taggmusik, det gör humöret på topp verkligen! Tror det är solen som gör sitt, men även mina nära och kära <3, träningen som sprudlar endorfiner omkring mig och ja, kan faktiskt inte hitta något negativt just nu. DEN känslan mina vänner, DEN är underbar!

Sunny tuesday

Mitt hjärta <3 // För MIG är detta framsteg, har haft så otroligt svårt för att få fram mina små muskler som har gömt sig (eller inte ens funnits haha) men nu börjar det äntligen hända lite!

Träningen igår bestod av fotbollsmatch som inte slutade så bra, så den kan vi glömma. Idag startade jag istället dagen med lite morgoncardio, följt av frukost, en lektion + studiebesök, lunch, ben/rumppass på gymmet och sedan kunde jag inte hålla mig inne när det var fint väder så det fick bli en powerwalk på 6 km också - VILKEN DAG! När solen visar sig blir mitt humör verkligen på topp, ler åt allt hela tiden och har en varm känsla inom mig. Det är just den känslan som jag längtat efter flera månader nu, äntligen. Nu kan det bara bli bättre!

Thursday evening

Bästa platsen att befinna sig på, mitt andra hem! //

Denna dagen har inte inneburit mycket, ändå slocknar jag snart i soffan. Har spenderat tiden på jobbet, på gymmet och på grusplanen för fotbollsträning. Varken gymmet eller fotbollsträningen gick inte alls något vidare men träning som träning, hoppas på bättre pass imorgon! Tänkte faktiskt ta och bädda ner mig om en stund efter en hektisk vecka. Jag har dessutom fått tillbaka massa komplikationer i livet igen som jag bara inte vill ha tillbaka. Imorgon ska jag äntligen träna cardioooooo (kärlek!) och träffa min morfar! Efter det får vi se vad kvällen har att bjuda på :-) Lite gott lär slinka ner iallafall, det är ju ändå påsk!

Sweat is just fat cryingFrån gymmet tidigare idag! // Idag har jag hunnit med en powerwalk på 6 km, frukost, ett prov i skolan, 40 minuters cardio på gymmet, lunch med mamma och klockan är endast halv två, hur skönt? Svettdöden var iallafall och besökte mig idag på gymmet, så s j u k t hur man kan bli så glad av det egentligen? Vädret gör inte denna dagen sämre, det är perfekt!

Nu väntar en dusch innan jag ska iväg och lämna in min balklänning och ikväll är det spännande saker som väntar, excited!!

BananpannkakorNågot som säkerligen alla har hört talas om och även testat på är bananpannkakor. Det måste vara det smidigaste mellanmålet som verkligen mättar. Dessutom mycket bättre än vanliga pannkakor som innehåller vetemjöl och sådant som inte är bra för kroppen i stora mängder. Jag har mixat ihop ett eget recept och det smakar gudomligt! Brukar oftast servera mina pannkakor med hallon (färska idag, SÅ GOTT), kiwi och vaniljkvarg. Har ni inte testat detta innan, tycker jag verkligen att ni ska göra det.

 

Recept för ca 5 pannkakor

- 1 banan

- 2 ägg

- 1 dl havregryn (fiberhavregryn för ännu större mättnadskänsla)

- Kanel eller/och vaniljpulver för extra smak

Upp